Essentielle olier tjener planternes behov, før de tjener menneskets behov. Det, de essentielle olier gør for os, har de allerede gjort for planterne. Essentielle olier består fra naturens hånd af komplekser af i hundredvis af forskellige forbindelser. De orkestrerer produktionen af plantens vitaminer og enzymer og virker i det hele taget regulerende på plantens funktioner.

Essentielle olier fungerer som budbringere (messengers på fagsprog) og er en slags coaches inden i planten, som derved hjælpes med at koordinere og initiere vitale aktiviteter. Essentielle olier kaldes også ”plantens livsblod”. Oliernes indholdsstoffer cirkulerer gennem plantevæv og gennem cellevægge, bringer næringsstoffer ind i cellerne og affaldsstoffer ud. Det samme sker i huden, hvor essentielle olier bl.a. fører ilt til hudcellerne og tager affaldsstoffer med sig ud. Faktisk er essentielle olier en af naturens bedste rengørere.

Essentielle olier i form af aromatiske forbindelser (molekylære ringsystemer) besidder det, man kalder homeostasisk intelligens. De arbejder konstant for at genskabe og bevare balancen i kroppen, og altså også huden – homeostase betyder ligevægt.
En essentiel olie med duft fra en skøn plante har mange positive virkninger, også for huden, og er altså ikke bare en olie. Forfatteren Gertrude Stein har en gang med karakteristisk præcision sagt, at ”en rose er en rose er en rose” – det var hendes måde at udtrykke det, der ikke kan udtrykkes: en roses iboende skønhed, følelse og duft.

Ny forskning har vist, at essentielle olier i de rigtige koncentrationer beskytter mod bl.a. allergi – vi har godt af at blive udsat for dem enten i naturen eller i dagligdagen gennem vores hudpleje. Jo flere jo bedre. Jo mindre biodiversitet, vi kommer i kontakt med, jo større er risikoen for at udvikle allergi.

Når man dufter til blomster, er det de essentielle olier, man dufter til – eller i virkeligheden deres naturlige aromatiske stoffer – aromaringe – som Beauty Of North er tilført. Beauty Of North er de essentielle oliers Ringenes Herre. Beauty Of Norths ægte essentielle olier er økologiske og koldpressede, så kun de bedste olier med aromatiske forbindelser er anvendt.